På grund av ett fel under uppdatering mellan ROVABs produktsystem och hemsidans databas har inkorrekta priser visats på flera produkter. Priserna har avaktiverats på hemsidan tills felet är åtgärdat.
Du som har beställt via hemsidan mellan 1:a April till 24:e Maj kan i de fall du betalat för mycket kontakta oss för att ersättas med mellanskillnaden.

Alla Uppdateringar

Träffa oss på NORIC RAIL!

Inbjudningsbild till ELMIA Nordic Rail 2019, ROVAB

Passa på att träffa oss i Jönköping på mässan ELMIA NORDIC RAIL 8-10 oktober.

Ett ypperligt tillfälle att se vårt utbud av smörjapparater för spårbunden trafik och smörjmedel som minskar slitage och missljud från räls/fordon. I  vår monter B06:50 har vi även andra produkter att visa upp och du kan boka möte med våra säljare i förväg eller titta in spontant under mässdagarna.

Den här länken ger dig en gratis entrébiljett till Nordic Rail: https://www.elmia.se/nordicrail/for-besokare/entrebiljett/?code=F488378

Varmt välkommen! Hoppas  vi ses på mässan!

Teamet från ROVAB

HUKKIS Havremoped

Långa dagar i fält.

Gassande sol eller dränkande regn.

Snåror runt fötter. Insekter under tröjor. 20 kilometer kvar.

Sen ser du den, utan kedjor, med extra säten och med enkel och justerbar konstruktion; radavståndets fullblod, Havremoppen. För alla bönder eller entusiaster som behöver den, med bättre kvalité och billigare pris. Snart flyger dagarna förbi, med parasoll mot sol och regn*. Snart når åkersnåror inte upp och insekter blir kvar på backen. Åk behagligt i 13 km/h, se flyghavren på avstånd, ta dig dit i stil, och släng den i din självvalda tunna eller påse som hålls stadigt bredvid dig.

Ursäkta för det där. Det är svårt att inte vilja beskriva havremoppen dramatiskt. Den är simpel, men stabil och välformad, och gör allt den ska och mer.

Se mer om vår havremoppe här

*Parasoll och Parasollhållare ingår inte, men man kan sätta fast ett själv om man vill.

Tester pågår hos Iggesund Forestry

Just nu pågår det tester hos Iggesund Forest, som är en av Sveriges ledande tillverkare av Sågsvärd. Iggesund har länge haft problem med att kunder använder fel fett till sina maskiner, vilket innebär att topptrissor knyper eller går sönder, att svärden går för varmt eller att kedjor koksar.

Men nu har Iggesund börjat undersöka lösningar för att undvika onödigt slitage och haverier. De har i över ett år haft tester med ett överraskande fett: ROVABs flaggskeppsmörjmedel för järnväg, Biorail®.

Biorail är ett biologiskt nerbrytbart fett som i över 15 år har använts på Sveriges järnvägar. Det är utformat för att klara av de hårda förhållanden som finns på den svenska järnvägen.

Biorail klarar stora krav på temperatur- och vattenresistens med en kraftig vidhäftningsförmåga. Samtidigt måste fettet klara av påfrestningar orsakade av några av Sveriges snabbaste och tyngsta tåg. Idag är Biorail det mest utbredda smörjmedlet i Sverige och täcker majoriteten av den svenska järnvägen.

Biorails egenskaper som järnvägsfett har visat sig kunna vara till stor nytta inom flera industrier, och liknas till ett avancerat heavy-duty fett som även är biologiskt nedbrytbart. För Iggesund Forest har fettet inneburit tydliga minskningar i både smörjintervall och underhållsrelaterade problem.

Baserat på ett år av undersökningar hos Iggesund, verkar Biorail vara redo för en expansion till flera industrier där biologiskt nedbrytbara oljor inte tidigare varit möjliga, eller tillförlitliga.

Förutom på sågsvärd, testas biorail just nu även på lastbilar och entreprenadfordon.

Detta inlägg är en del i en ny serie av undersökningar inom hållbart underhåll där Biorail har en ledande roll.

NPL PRODUKTGUIDE 2020

Vi har sammanställt stora delar av vårt sortiment ROVAB Nordic Performance Lubricants i en produktguide för att underlätta valet av produkt för just ditt fordon. Du kan alltid höra av dig kontoret eller någon av våra säljare Bengt, Johan & Martin om du har frågor eller vill ha produktguiden mailad till dig!

Här kan du läsa den nya guiden:

Nya Öppetider

Från och med måndag 27 april är ROVABs kontor bemannat under nedanstående tider.

De nya öppettiderna gäller tillsvidare.

Måndag – Torsdag:   kl  8:00 – 16:00

Fredag:   kl  8:00 – 12:00

Helgdagar som infaller på en vardag är kontoret stängt.

Om du akut  behöver komma i kontakt med ROVAB övrig tid så ring Mikael på 070-660 61 34.

Dunderklumparna far norrut!

Nyss lastades 8 st ”Dunderklumpar” fyllda med kuggfett och centralsmörjfett, för leverans upp till Aitikgruvan! Ett nytt system som sänker påfyllningstiden från flera timmar/kubik till 10-12 minuter! Här kan man verkligen prata om produktionsökning på Bolidens lingrävare!

Underhållsmässan 2020

Välkommen att träffa ROVAB i Göteborg på mässan UNDERHÅLL 2020, 10-13 mars! Du hittar oss i monter A02:46 och vi diskuterar gärna lösningar till dina underhållsrelaterade problem- testa oss gärna!

Via länken nedan kan du registrera dig för ett kostnadsfritt entrékort till mässan.

Hoppas vi ses på UNDERHÅLL 2020!

En länk för att beställa biljett till Underhållsmässan 2020

ROVAB i Goblin Works Garage

Håkan Bodin har sin bil med i bilserien Goblin Works Garage.

Håkan Bodin som äger och kör bilen har valt ROVABS egna varumärke Nordic Performance Lubricants (NPL) både till rallybilen och till maskinerna i sitt lantbruk.

Nyfiken på kvalitetsprodukter till dina fordon? Hör av dig på 0171-475113 eller kika på vår hemsida.