Alla Uppdateringar

Träffa oss på NORIC RAIL!

Inbjudningsbild till ELMIA Nordic Rail 2019, ROVAB

Passa på att träffa oss i Jönköping på mässan ELMIA NORDIC RAIL 8-10 oktober.

Ett ypperligt tillfälle att se vårt utbud av smörjapparater för spårbunden trafik och smörjmedel som minskar slitage och missljud från räls/fordon. I  vår monter B06:50 har vi även andra produkter att visa upp och du kan boka möte med våra säljare i förväg eller titta in spontant under mässdagarna.

Den här länken ger dig en gratis entrébiljett till Nordic Rail: https://www.elmia.se/nordicrail/for-besokare/entrebiljett/?code=F488378

Varmt välkommen! Hoppas  vi ses på mässan!

Teamet från ROVAB

NPL PRODUKTGUIDE 2020

Vi har sammanställt stora delar av vårt sortiment ROVAB Nordic Performance Lubricants i en produktguide för att underlätta valet av produkt för just ditt fordon. Du kan alltid höra av dig kontoret eller någon av våra säljare Bengt, Johan & Martin om du har frågor eller vill ha produktguiden mailad till dig!

Här kan du läsa den nya guiden:

Nya Öppetider

Från och med måndag 27 april är ROVABs kontor bemannat under nedanstående tider.

De nya öppettiderna gäller tillsvidare.

Måndag – Torsdag:   kl  8:00 – 16:00

Fredag:   kl  8:00 – 12:00

Helgdagar som infaller på en vardag är kontoret stängt.

Om du akut  behöver komma i kontakt med ROVAB övrig tid så ring Mikael på 070-660 61 34.

Dunderklumparna far norrut!

Nyss lastades 8 st ”Dunderklumpar” fyllda med kuggfett och centralsmörjfett, för leverans upp till Aitikgruvan! Ett nytt system som sänker påfyllningstiden från flera timmar/kubik till 10-12 minuter! Här kan man verkligen prata om produktionsökning på Bolidens lingrävare!

dunderklumpar samlade på lastbilssläp

Underhållsmässan 2020

Välkommen att träffa ROVAB i Göteborg på mässan UNDERHÅLL 2020, 10-13 mars! Du hittar oss i monter A02:46 och vi diskuterar gärna lösningar till dina underhållsrelaterade problem- testa oss gärna!

Via länken nedan kan du registrera dig för ett kostnadsfritt entrékort till mässan.

Hoppas vi ses på UNDERHÅLL 2020!

En länk för att beställa biljett till Underhållsmässan 2020

ROVAB i Goblin Works Garage

Håkan Bodin har sin bil med i bilserien Goblin Works Garage.

Håkan Bodin som äger och kör bilen har valt ROVABS egna varumärke Nordic Performance Lubricants (NPL) både till rallybilen och till maskinerna i sitt lantbruk.

Nyfiken på kvalitetsprodukter till dina fordon? Hör av dig på 0171-475113 eller kika på vår hemsida.

Oljefiltrering

ROVAB Filtration – källan till ungdom

Föroreningar är orsak till 80% av alla oljerelaterade fel och haverier och kan kosta hundratusentals kronor, upp till miljoner, i stilleståndskostnader, reservdelar och produktionsstopp. Metallpartiklar, vatten och damm tillsammans med temperatursfluktuationer är bara några av de omständigheter som orsakar dålig olja och haverier.


När det gäller skydd av olja och smörjmedel är filtrering den andra och kraftigaste försvarslinjen, där den första är en Andningsventilator.

Här förklarar vi mer om hur oljefiltreringen fungerar, för en bättre överblick över orsaker av och risker med en kontaminerad olja, läs vårat inlägg om Förebyggande luftfiltrering.

Det finns ett antal typer av oljefiltrering; de två mest typiska är fullfödesfilter och bypass-filter. Fullflödesfilter är oljefilter som placeras på trycksidan av oljesystemet och sitter som en komponent i ledningarna. Fördelen med ett fullflödesfilter är att det är litet och inte kräver några större installationer, men nackdelen är att filtret måste vara lättigenomträngligt nog för att inte orsaka tryck i oljesystemet eller blockera flödet. Ett typiskt fullflödesfilter som ofta kommer förinstallerat på maskiner har ett omkring 2mm tjockt glasfibersfilter som klarar av att ta större partiklar, kring 12 Micron, men som även snabbt blir mättat och otillräckligt för att skydda en pågående nedbrytningsprocess (se förebyggande luftfiltrering).

Förldelen med ett bypass-filter är att det installeras till oljetanken som ett separat litet system som kontinuerligt låter stora mängder olja filtreras och renas isamband med att maskinen körs. Det gör att större och mer effektiva filter kan användas, tillåter lätta filterbyten och har ingen risk att hindra maskinens oljeflöde. Till skilnad från ett fullflödesfilters 2mm och 12 micronsgräns kan ett bypass-filter ha ett 114+mm filter med en filtreringskapacitet ner till 2 Micron – nästan helt rent. Det fungerar igenom att låta oljan flöda naturligt neråt igenom filtret via den axiella flödesprincipen, och behöver ingen egen pump när det är installerat på maskinen.

De vanligaste filterelementen – det material som oljan filtreras igenom – är glasfiber och cellulosa. Glasfiber kan ha en väldigt bra filtreringskapacitet och de med riktigt bra kvalité kan mäta sig med cellulosafilter med en nivå på 2-5 micron. Det blir inte heller mättat lika fort. Nackdelen med glasfiber är att det inte kan absorbera fukt och slam – det innebär att även fast fasta metallpartiklar fångas upp av filtret kan fukt fortfarande ta sig till skrapade eller utsatta områden där syret kan påbörja en rostningsprocess. Så länge som vatten kommer in i eller inte avlägsnas från systemet ökar risken för slamprodukter och nedbrytning av oljan, även bakterietillväxt kan bli ett problem om situationen är tillräckligt långt gången. Cellulosafilter är filter som består av cellulosa, dvs. papper. De är trots sina enkla rötter några av de bästa filtren för oljerening. Ett bra cellulosafilter tar partiklar ner till 2 micron, och kan även absorbera både fukt och slamprodukter, vilket motverkar partikelskador, oxidationsprodukter och bakterietillväxt. Ett cellulosafilter har inte en lika lång livstid som ett glasfibersfilter, och fast det är möjligt att rengöra ett glasfiberfilter, så är uppbrukat cellulosafilter obrukbart. Fördelarna med cellulosafilter är dock betydliga, då jämna filterbyten på ett par månader/år kan hålla en olja som ny i flera år utan att riskera problem med fukt eller partiklar.

Om filtret installeras tillsammans med en andningsventilator kan slitageskador, partikel- och vattenintrång och alla medföljande problem i princip helt elimineras; vilket till slut kan spara enorma summor pengar som inte behövs läggas på stillestånd, haverier och reservdelar.

Men, det finns fortfarande fler fördelar med att ha ett filtreringssystem: om ett filterelement blir mättat fort, eller om de måste bytas ofta, är det en tydlig indikation på att det finns en skada i systemet där partiklar tar sig in eller bryts loss. Ett filter kan alltså även agera som ett diagnosverktyg eller varningsystem.

ROVABS egna filter kommer installerade med tryckventiler och mätare som förhindrar stopp och som visar hur mättat filtret är utan att man behöver öppna filterhuset.

ROVAB FILTRATION kan garantera 100% perfekta resultat och kontinuerlig föryngring av oljan. Om våra filtersystem inte uppnår det utlovade resultatet, tar vi tillbaka ROVAB FILTRATION anläggningen och återbetalar hela summan!

Luftfiltrering

Air Sentry(TM) – Förhindra oljekontaminering

En av de vanligaste orsakerna till haverier, stillestånd, bakterietillväxt och slamprodukter är olja som blivit kontaminerad av vatten och föroreningspartiklar, så som metall, rost och damm.

När en olja blivit kontaminerad börjar en nerbrytningsprocess som först nedgraderar oljans kvalité och egenskaper, och som sedan börjar bryta ner systemet som oljan befinner sig i. Det räcker med att dammpartiklar tar sig in för att en process ska starta: Dammet hamnar i oljan och börjar sakta men säkert slita upp små metallpartiklar från väggarna. Dessa metallpartiklar åker sen runt i systemet och sliter upp större partiklar från väggar och komponenter, som i sin tur börjar orsaka betydande skador i form av nedbrytning av pumpar, kugghjul och hydrauliska komponenter.

Om man föreställer sig den situationen, men också lägger till fukt eller vatten, blir skadorna ännu mer betydande: syre tar sig till uppskrapade platser och lösa metallpartiklar och påbörjar en rostningsprocess, rost som sen blandas in i oljan tillsammans med andra partiklar. Under den här tiden reagerar vattnet, oljan och partiklarna och sätter igång en nedbrytning av oljemolekylerna, som tar formen av slamprodukter. När dessa slamprodukter fastnar på väggar och i komponenter skapas gynnsamma miljöer för nedbrytningsbakterier som börjar “äta” oljan och producera mer kontanimationsprodukter. Dessa bakterier behöver inte nödvändigtvis syre, utan producerar egna gaser, så som koldioxid och metan – vilket leder till gasbubblor som orsakar ännu större mekaniska skador. Och om det inte vore nog så kan de även producera ren syra, vilket snabbar upp rostningsprocessen och kan leda till enorma och skador som inte kan repareras.

En bild på både Air Sentry och Rovab Filtration

Det finns olika sätt att skydda sig mot nedbrytning av oljan, och en andningsventilator är den första försvarslinjen. Igenom att torka och filtrera luften som tar sig in till oljetanken och systemet kan man förhindra att systemet tar in tillräckligt mycket fukt eller partiklar för att påbörja nedbrytningsprocessen, och oftast så räcker det med en ventilator per system, då luft oftast har en enda väg att ta sig in och ut i ett välutvecklat system.

Om din olja redan har blivit kontaminerad eller ett luftfilter inte är tillräckligt så är den andra försvarslinjen ett kraftigt oljefilter som kontinuerligt kan rena oljan och förhindra att en nedbrytningsprocess kan fortgå. Faktum är att oljefiltrering tillsammans med en andningsventilator kan återställa en redan kontaminerad olja, så länge den inte har brytits ned för mycket, och kan öka en ny oljas livslängd med flera år

Vi på ROVAB har i snart 30 år samlat produkter och erfarenhet inom oljeunderhåll för allt ifrån entreprenader och lantbruk, till gruvor, el-industri, marina applikationer och tillverkningsindustri. Idag har vi haft en av världens ledande andningsventilatorer, Air Sentry, i 20 år, och kan erbjuda lösningar till både små och stora företag.

Läs gärna också om Oljefiltrering!

Rovabs Andningsventilatorer:

Smörjsystem & Appliceringsutrustning

När man har kommit fram till vilket smörjmedel som är mest lämpligt för en applikation gäller det att få rätt mängd, på rätt plats. Det ska vara enkelt och effektivt och inte riskera att glömmas bort, då det kan få stora konsekvenser i form av haverier och stillestånd. Därför används nuförtiden ofta automatiserade system.

På många ställen är det svårt att komma åt, eller omöjligt utan att avbryta pågående verksamhet. Då är smörjsystem både effektivare och bättre ur arbetsmiljösynpunkt.

ROVAB marknadsför flera typer av smörjsystem för kunder inom olika branscher och verksam-hetsområden.

Rälssmörjsystem

Vår största produktgrupp idag är automatiserade smörjapparater för applicering av fett på järnvägsräls.

Ombordsmörjsystem

Som komplement till rälssmörjsystemen jobbar vi med s.k. hjulflänssmörjning. Där påförs fett på lokets hjulflänsar med ett system monterat ombord.

Enpunkts- Flerpunktsmörjsystem

Vid sidan av specialiserade system för järnvägen har ROVAB flexibla fler- och enpunktssmörjsystem med en mängd användningsområden. Exempelvis valsar, axlar, kuggkransar, transportörer och motorer inom industrin. Dessutom på särskilt svåråtkomliga ställen som vindkraftverk, kranar, hissar, etc. samt mobilt på entreprenad-maskiner.

Den enkla konstruktionen med fjäderbelastning och batteridrift är mycket driftsäker. Den gör det också möjligt att placera systemet där det bäst lämpar sig,

Filtrering

Oavsett vilken olja du använder i dina maskiner blir den med tiden förorenad. De fullflödesfilter som normalt sitter monterade i hydraulsystemen mäktar endast med att filtrera de lite större partiklarna, medan de mindre partiklarna tillsammans med vatten, oxid och slam fortsätter att cirkulera i systemet.

Följderna blir ökat slitage, sämre prestanda och tillförlitlighet. Filter sätts igen och utsatta komponenter riskerar att kärva eller haverera. Vatten, värme, luft och föroreningar i kombination med syntetiska estrar (miljöoljor), startar nedbrytningsprocessen av oljan redan i hydraultanken.
ROVAB marknadsför filter som ger stora möjligheter att effektivt rena kontaminerad olja och förlänga dess livslängd.

Fördelarna är flera:

  • Avsevärt förlängda service- och oljebytesintervaller
  • Kraftig minskning av oljeläckage, reparations- och stilleståndskostnader
  • Ökad prestanda, styrbarhet, systemeffektivitet och tillförlitlighet
  • Längre livslängd för maskinen och dess ingående komponenter

ROVAB arbetar med två typer av filtrering

Filtrering av oljetankens andningsluft.

Andningsluften renas och avfuktas genom en andningsventilator innehållande partikelfilter och ett vattenabsorberande material. Används bland annat på olje- och bränsletankar växellådor och transformatorer

Djupfiltrerande ”Bypass- och Offline-filter”

Oljan cirkulerar genom ett mycket fint filter som antingen ansluts direkt till befintliga hydraulsystemet eller tillsammans med en extern pump som ansluts till oljetanken. Oljan renas från stora ned till små mikropartiklar, vatten, slam och oxider som ett fullflödesfilter inte klarar av att rena.

0