På grund av ett fel under uppdatering mellan ROVABs produktsystem och hemsidans databas har inkorrekta priser visats på flera produkter. Priserna har avaktiverats på hemsidan tills felet är åtgärdat.
Du som har beställt via hemsidan mellan 1:a April till 24:e Maj kan i de fall du betalat för mycket kontakta oss för att ersättas med mellanskillnaden.

Rovab, Ramby Oljor & Verktyg AB

Snart 30 års erfarenhet av förebyggande underhåll!

Om vårt företag

ROVAB, Ramby Oljor och Verktyg AB, är ett av Skandinaviens ledande specialistföretag inom tribologi.
Vi erbjuder ett av marknadens bästa komponentskydd för sänkta underhållskostnader, optimal driftekonomi och maximal livslängd.
Företagets verksamhet baseras idag på:

Dessa områden är sinsemellan besläktade vilket innebär att vi kan erbjuda både en bred kompetens och möjlighet till helhetslösningar.

En bild på rovabs kontor och by

Ägare och grundare av ROVAB är Mikael Thorsell som har en gedigen svensk och internationell erfarenhet av mekaniskt underhåll och komponentskydd. Företaget har sedan starten 1991 sitt säte i Grillby i Norra Mälardalen.

Rovab är det enda företaget i Norden som erbjuder installation och kontinuerlig service av rälssmörjsystem på Järnvägen. våra serviceteam har lång erfarenhet av proaktivt underhåll och slitageminimering av Järnväg och kan analysera effektiviteten av våra produkter vid varje enskild plats.

ROVAB startades 1991 som en leverantör av underhållsutrustning till lantbruks- och entreprenadmaskiner, med en portfolio baserad på specialiserade och högeffektiva smörjmedel importerade från den amerikanska marknaden. Rovab byggdes upp som ett familjeföretag och har sedan starten drivits av Mikael och hans familj som alla har sin grund i och fortfarande håller på med lantbruks- och entreprandsarbete.

Idag har ROVAB vuxit och är ett utav sveriges ledande företag inom underhållsteknologi och avancerade underhållsprodukter. Idag har Rovab ett sortiment baserat på högkvalitativ utrustning och smörjmedel från Europa och Amerika, och erbjuder helhetslösningar inom alla Sveriges stora industrier.

ROVAB är fortfarande ett familjeföretag, och större delen av vår personal ifrån Serviceteam till marknadsföring och försäljning har sina rötter i bygden där ROVAB grundades.

Även den här hemsidan är byggd från grunden av ROVABs personal själva.