Järnväg

ROVAB har i över 25 år arbetat med den svenska järnvägen inom rälsunderhåll. Tillsammans med företag och kommuner hjälper vi till att förlänga rälernas livslängd med flera år, samtidigt som vi förebygger både metall- och ljudföroreningar.

Vi har under många år levererat och installerat smörjsystem på den svenska järnvägen och har idag nära 1100 system runt om i hela Sverige. Våra kunder använder ofta ROVABs egna serviceteam för återkommande inspektioner, reparationer och generellt underhåll, då vi har järnvägspersonal som arbetar från Kiruna till Malmö och även in i våra grannländer.

ROVAB är ett av Skandinaviens ledande specialistföretag för förebyggande underhåll inom järnvägsindustrin. Vi levererar många smörjsystem till bland annat Trafikverket i Sverige och Bane NOR i Norge. Vi säljer både mekaniska och elektriska smörjsystem för smörjning av räls, liksom system för ombordsmörjning av flänshjul till alla typer av rälsgående fordon.

Smörjsystem

ROVAB har flera olika typer av smörjsystem för applicering av rälssmörjmedel för att minska slitage på räls och hjul samt växlar. Vi erbjuder även smörjmedel och produkter för underhåll av räls och tillhörande komponenter.

Lubricurve

Rälssmörjsystemet Lubricurve LUB50 är ett mekaniskt smörjsystem som ger hög tillförlitlighet med minimalt underhåll, är lätt att installera och passar de flesta typer av rälsprofiler. Det är konstruerat med en patenterad volymbaserad pump som ger en konstant och justerbar volym av fett, vilket gör att Lubricurve 50 passar för både låg- och höghastighetstrafik upp till 90 km/h; vid hastigheter över 90 km/h rekommenderas Electro 10.
Fettdistributionslisten (FDL) kan erbjudas i ett antal olika storlekar och kommer med ett tråg som samlar upp överflödigt fett för enkel rengöring.

Fettbehållaren är av robust, hållbar lättviktsaluminium och konstruerad för snabb påfyllnad och har en tank som rymmer 35 kg.

Vårat rekommenderade fett för användning med Lubricurve är BioRail® som är biologiskt nedbrytbart fett.

Rälssmörjsystem Broschyr

Electro 10

Electro 10 är ett av våra mest efterfrågade och installerade elektriska smörjsystem för järnväg. Det är ett större system som erbjuder exakt kontroll av smörjtillförsel för maximal prestanda och fettdistribution över långa sträckor och det är lämplig för hög- och låghastighetstrafik. Fettreservoaren på Electro 10 rymmer upp till 90 kg fett och är kopplad till en kontrollåda samt kugghjulspump och kan därför placeras på såväl svåråtkomliga tätortsplatser som avlägsna vildmarker där påfyllning och service sker mer sällan.

Electro 10 har nätkraft som standard, men som tillval finns det sol-och vindalternativ. I systemet finns ett 12 volts batteri driver alla elektriska funktioner.

Smörjsystemet har monterbara fettdistributionslister (FDL) i 2 olika storlekar. Dessa kan kompletteras med fettuppsamlingslister som samlar upp överflödigt fett för enkel rengöring. Electro 10 finns även i Top of Rail® utförande.

Vårat rekommenderade fett för användning med Electro 10 är BioRail® som är biologiskt nedbrytbart. Du hittar dem under järnvägsrelaterade smörjmedel.

Rälssmörjsystem Broschyr
TDS Electro 10
TDS L36 100 Whitmore Europe batteri 150612
Förberedelser för installation
Vid installation av Electro 10 och Electro 5

Electro 5

Electro 5 är ”lillebror” till Electro 10 och är väl lämpad för hög- och låghastighetstrafik. Det har en mycket mindre reservoar än sin större motsvarighet och rymmer upp till 25 kg fett, men är gjord för och kan med fördel placeras i trånga utrymmen. Det går även, till skillnad från Electro 10, att hänga upp.

Fettdistributionslistenrna (FDL) till Electro 5 finns i ett antal olika storlekar, tillsammans med tråg som samlar upp överflödigt fett för enkel rengöring. De elektriska smörjsystemen kan även utrustas med Top of Rail® FDL.

Electro 5 har nätkraft som standard*. Systemet drivs av ett 12 volts batteri som förser ström till alla elektriska funktioner.

Vårat rekommenderade fett för användning med Electro 5 är BioRail® som är biologiskt nedbrytbart fett.

Vid installation av Electro 10 och Electro 5

Lubricurve Baby Lube

Rälssmörjsystemet LubricurveBaby Lube är ett litet mekaniskt smörjsystem som ger hög tillförlitlighet med minimalt underhåll, är lätt att installera och som passar de flesta typer av rälsprofiler. Det är konstruerat med en patenterad volymbaserad pump som ger en konstant och justerbar volym av fett, vilket gör att det passar för både låg- och höghastighetstrafik upp till 90 km/h; vid hastigheter över 90 km/h rekommenderas Electro-serien.
Fettdistributionslisten (FDL) kan erbjudas i ett antal olika storlekar och kommer med ett tråg som samlar upp överflödigt fett för enkel rengöring.

Fettbehållaren är av robust, hållbar lättviktsaluminium och konstruerad för snabb påfyllnad. Baby Lube är ett litet system som är lättare att installera i trånga utrymmen eller där en mindre volym av fett behövs. Dess tank rymmer 9 kg.

Vårat rekommenderade fett för användning med Lubricurve är BioRail® som är biologiskt nedbrytbart fett.

Intresset för biologiskt nedbrytbara smörjmedel för rälsgående trafik har ökat drastiskt under de senaste åren. I linje med detta har Whitmore® i USA tillsammans med ROVAB utvecklat smörjmedel för den skandinaviska marknaden i enlighet med Trafikverkets standard om kriterier för rälssmörjmedel, (BVS 524.51).

WHITMORE´s BioRail™

WHITMORE´S BioRail™ smörjmedel för hjul/räls är ett förstklassigt biologiskt nedbrytbart smörjmedel, speciellt utvecklat för att effektivt minska friktionen vid hjul/räls kontaktytor och därigenom reducera energi och slitage relaterade kostnader. WHITMORE´S BioRail™ motsvarar kraven i SS 15 54 70 (”SP-listan”) för biologisk nedbrytbarhet.

TDS BioRail
ROVAB – BioRail® EP 1 SDS EU
BioRail EP All Grades

WHITMORE’s BioSwitch™

Whitmore’s BioSwitch™ skyddar växeltungor från slitage genom att bilda en skyddande slityta av fasta smörjmedel. Efter att det har applicerats börjar oljan torka på växeln, men behåller en viss fuktighet och blir inte pulvertorr. När växeln arbetar ”plattas” smörjmedlet ut och det skyddande lagret blir tätare, mer kompakt, på kontaktytan. Detta kompakta lager är inte klibbigt och attraherar inte smuts. Whitmore’s BioSwitch™ kan appliceras genom pensling eller sprutning med vår ryggspruta.

BioSwitch
TDS Bioswitch

Serviceteam

ROVAB har som det enda företaget i norden serviceteam som är utbildade i installation och service av smörjsystem på järnväg. Vi erbjuder serviceavtal till våra kunder för att optimera systemens funktion och hållbarhet.

Service och underhåll planeras och utförs av ROVABs egna serviceteam. Innan montage av ett smörjsystem bokas ett möte med ROVABs bantekniker, där en behovsanalys utförs och lösningar för de aktuella behoven presenteras. Serviceteamet utgår från huvudkontoret i Ramby, Enköping och servar och underhåller rälssmörjningssystem i Sverige, Norge och Danmark.

ROVAB utför nyinstallationer av smörjsystem samt service och löpande underhåll av dessa. Vi säkerställer på detta sätt att systemen är inställda för att ge ett optimalt utnyttjande av smörjmedlet och ett minimalt slitage på räls och hjul.