Underhåll för maskinens bränslesystem

ROVAB fokuserar mycket på att förebygga haverier och underhållskostnader via filtrering och skydd för oljesystem, men på fordon kan också bränslesystemet orsaka problem.

En bild på en kolvtopp före en BG-service
Avlagringar på kolvtoppar orsakar sämre prestanda och systemkontaminering

Föroreningar i bränslesystemet – så som sot, olja eller vatten – kan blockera injektorer och öka avlagringar och slam, vilket leder till större avgasutsläpp och effektförlust. Dessutom är dieselmotorer benägna att bygga upp förbränningsföroreningar, vilket minskar bränsleekonomin och leder till hårda starter.

För att förebygga och åtgärda dessa problem har ROVAB blivit en partner och exklusiv återförsäljare av BG Products i Sverige. BG Products laboratorier och fabriker producerar några av världens mest framgångsrika kemiprodukter för fordonsunderhåll. Idag erbjuder vi deras ledande motor- och bränslesystemkemi som åtgärdar avlagringar, sot, vatten och slam. Genom BGs teknologi kan du återställa prestanda och funktion – och enligt en tredjepartsstudie kan du även återställa ditt fordons bränsleeffektivitet med upp till 2.1%.

En bild på en kolvtopp efter en BG-service
Kolvtopp efter en BG-service

Vi erbjuder servicekit som rensar och återställer bränslesystemsfunktion på tung utrustning så som lantbruksmaskiner (traktorer), entreprenadmaskiner, lastbilar, bussar och andra yrkesfordon med tung belastning. Vi erbjuder samma service till diesellok med mera.Produktformulär

Vid köp skickas en förfrågan till oss. Du har möjlighet att ändra eller godkänna beställningen innan den genomförs.
Du behöver inte förklara vilken produkt det handlar om, det skickas automatiskt till oss.