Om ROVAB

33 års erfarenhet av förebyggande underhåll!

Om ROVAB

ROVAB, Ramby Oljor och Verktyg AB, är ett av Skandinaviens ledande specialistföretag inom tribologi. Vi erbjuder ett av marknadens bästa komponentskydd för sänkta underhållskostnader, optimal driftekonomi och maximal livslängd.

Företagets verksamhet baseras idag på:

  • Smörjmedel
  • Filtrering
  • Appliceringsutrustning
  • Ytskiktskydd

Dessa områden är sinsemellan besläktade vilket innebär att vi kan erbjuda både en bred kompetens och möjlighet till helhetslösningar.

Unika i Norden

ROVAB är det enda företaget i Norden som erbjuder installation och kontinuerlig service av rälssmörjsystem på Järnvägen. Våra serviceteam har lång erfarenhet av proaktivt underhåll och slitageminimering av Järnväg och kan analysera effektiviteten av våra produkter vid varje enskild plats.

Ägare och grundare av ROVAB är Mikael Thorsell som har en gedigen svensk och internationell erfarenhet av mekaniskt underhåll och komponentskydd. Företaget har sedan starten 1991 sitt säte i Grillby i Norra Mälardalen.

Från 1991…

ROVAB startades 1991 som en leverantör av underhållsutrustning till lantbruks- och entreprenadmaskiner, med en portfolio baserad på specialiserade och högeffektiva smörjmedel importerade från den amerikanska marknaden. Rovab byggdes upp som ett familjeföretag och har sedan starten drivits av Mikael och hans familj som alla har sin grund i och fortfarande håller på med lantbruks- och entreprandsarbete.

… Till idag

Idag har ROVAB vuxit och är ett utav Sveriges ledande företag inom underhållsteknologi och avancerade underhållsprodukter. Idag har ROVAB ett sortiment baserat på högkvalitativ utrustning och smörjmedel från Europa och Amerika, och erbjuder helhetslösningar inom alla Sveriges stora industrier. ROVAB är fortfarande ett familjeföretag, och större delen av vår personal ifrån Serviceteam till marknadsföring och försäljning har sina rötter i bygden där ROVAB grundades.

ROVAB driver ett eget ekologiskt och kravcertifierat lantbruk

Som en av ROVABs första grundpelare är jordbruksunderhåll viktigt för oss. Vårt nära arbete med den egna gården gör att vi förstår de utmaningar som lantbrukare möter: Ökande krav från myndigheter, känsligare maskinkomponenter, förstörd olja, hårt slitage och maskinhaverier.

Början till ett hållbart samhälle innebär hållbara lösningar och metoder inom industrierna som ger oss mat och material. Vi har i 33 år specialiserat oss på utrustning och produkter som ökar livslängd och effektivitet på jordbruksmaskiner, som minskar på onödiga oljebyten och som klarar de tuffaste miljökraven vi har i Sverige.